SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

SPLOŠNO

Spletna trgovina MadCat je spletno mesto, kjer boste našli personalizirane izdelke.

Splošni pogoji veljajo od dne 3.1. 2022 dalje.

Splošni pogoji spletnega mesta madcat.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZV Pot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje in na podlagi priporočil GZS.

Splošni pogoji poslovanja  določajo delovanje spletne trgovine madcat.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Spletno mesto madcat.si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje kadarkoli, brez izrecnega obveščanja. S tem, ko uporabljate madcat.si, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji in da jih v celoti sprejemate.

Spletno prodajo izvaja Alja Filipovič.

PODATKI PODJETJA:

POLNI NAZIV: Spletna prodaja, Katarina Ciber s.p., MadCat

NASLOV: Požarnice 23a, Vnanje Gorice

1351 Brezovica pri Ljubljani

DAVČNA ŠTEVILKA: 62039555

MATIČNA ŠTEVILKA: 9018999000

TRR: SI56 0284 3026 5167 043, NLB d.d.

E- MAIL: info@madcat.si

REGISTRSKI ORGAN: AJPES, Izpostava Celje.

Vpis v registrski organ pod številko: 0700-81-20211208-007269

Katarina Ciber s.p. ni zavezanec za DDV.

Skrbimo, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so možne tudi napake. Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani MadCat, kakor tudi splošnih pogojev.

Splošni pogoji spletne trgovine MadCat so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. Podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka).
 2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon).
 3. Bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
 4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku).
 5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave).
 6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve.
 7. Način plačila in dostave.
 8. Časovno veljavnost ponudbe.
 9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.
 10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vse slike, vsebine, besedila, logotip ter moja blagovna znamka MadCat je v lasti lastnika spletne trgovine. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani www.madcat.si, brez pisnega dovoljenja lastnika spletne trgovine ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic.

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so izražene v evrih in veljajo cene, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. V ceno izdelka niso všteti stroški odpošiljanja. Stroški odpošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

 

​NAČIN PLAČILA

Madcat.si omogoča plačilo po predračunu oz. nakazilo na transakcijski račun. Vse potrebne podatke za nakazilo prejmete v elektronski pošti po oddaji naročila. 

Plačilo lahko opravite preko vaše spletne banke ali UPN obrazca na vaši lokalni pošti ali banki.

​Ob zaključku naročila se bodo kupcu izpisali podatki za nakazilo. Kupec mora v 24 urah poravnati celoten znesek na transakcijski račun prodajalca. Po potrditvi naročila bo paket odposlan v času od  3-5 delovnih dni (odvisno od zaloge). Pri izdelkih, ki so izdelani individualno, izključno po vaših željah, je lahko rok izdelave daljši, o čemer vas bomo obvestili na vaš elektronski naslov naslov.

 

IZDAJA RAČUNA

​Račun je posredovan v pdf.obliki na email naslov stranke. V kolikor želite račun v fizični obliki, mi prosim pišite na info@madcat.si.

​ UGODNOST IN POPUSTI

Ugodnosti in popusti niso združljivi, torej lahko na enem naročilu uveljavite le eno vrsto ugodnosti. Ugodnosti so lahko brezplačna poštnina, kupon s popustom in ostale posebne ugodnosti, ki so predstavljene v posameznih akcijah. Kupec je do ugodnosti upravičen le v času posamezne prodajne akcije. Na znižane cene ni mogoče koristiti dodatnih akcijskih popustov.

Popuste ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi je znižan enak izdelek. 

KODA ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine MadCat. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu MadCat ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na blagajni v okence ”Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode popusta” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”Uporabi kupon”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

ODPOŠILJANJE IN DOSTAVA

Izdelki bodo po uspešno oddanem naročilu izdelani v roku 3-5 delovnih dni, na vaš naslov pa bodo dostavljeni od 1 do maksimalno 3 delovnih dni preko Pošte Slovenije. V primeru daljšega dostavnega roka bomo z vami osebno stopili v stik prek vašega e-naslova, ki ste ga vnesli ob nakupu in se dogovorili o možnostih dostave.

Izdelki ne vključujejo stroškov odpošiljanja, obračunani so ob koncu vašega naročila.

Če želite izdelek osebno prevzeti, imate na voljo možnost izbire »osebni prevzem«, kjer stroški odpošiljanja ne bodo obračunani.

Stroški odpošiljanja so odvisni od teže izdelkov:

 • do 2000g: 3,90€
 • od 2001g: 4,90€

Cena za odpošiljanje velja za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije.

V primeru, da vas v času dostave ni doma, izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

Stroški odpošiljanja se lahko spreminjajo glede na spremembo cenika poštnih storitev.

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo. Preklic je možen na elektronski naslov info@madcat.si. V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.

VRAČILO IZDELKA/ PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga. Rok  se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop je potrebno sporočiti na info@madcat.si, izdelek pa najkasneje v 14 dneh od poslanega obvestila, vrniti na naslov KATARINA CIBER s.p., POŽARNICE 23a, 1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI. Pri vračilu je potrebno priložiti kopijo računa. V primeru odstopa od pogodbe, podjetje najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu pogodbe, vrne prejeto plačilo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Prodajalec vrne plačan znesek z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe in vračila izdelka v primeru, da je bil izdelek izdelan izključno individualno,  po navodilih kupca in je pred pošiljanjem izdelka dobil v prikaz slikovno gradivo izdelka, katerega je tudi odobril.

STVARNA NAPAKA

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice (reklamacijo) iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku 2  mesecev od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja ).

Izdelek pošljite na naslov KATARINA CIBER s.p., POŽARNICE 23a, 1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, prodajalec pa vam ga bo ustrezno nadomestil brezplačno.

Kupec mora v obvestilu napako natančno opisati prodajalcu (priporočeno slikovno gradivo). Kupec lahko po svoji izbiri zahteva odpravo napake na izdelku ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo izdelka z novim, brezhibnim izdelkom ali vračilo plačanega zneska. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom pogodbe, je strošek vračila izdelkov v kolikor ni bila ugotovljena napaka s strani prodajalca.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.​

PRAVICA DO ZAVRNITVE NAROČILA

Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je o odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju. Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kot upravitelj spletne trgovine madcat.si se Alja Filipovič s.p. v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje, da bo spoštovala zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko spletno mesto madcat.si njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Spletno mesto madcat.si se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Madcat.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo in arhiv komunikacije z madcat.si.

NAGRADNA IGRA

Splošne določbe. Alja Filipovič s.p. (v nadaljevanju organizator ) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem oboževalcem strani madcat.si (MadCat) na družabnem omrežju Facebook ali Instagram. Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre.

Nagrade so lahko različni izdelki, boni za popuste.Nagrade izbira organizator sam. Na izbiro nagrade udeleženci nagradne igre ali nagrajenci ne morejo vplivati, razen če je s strani organizatorja navedeno drugače.

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi oboževalci spletne trgovine madcat.si na različnih družabnih omrežjih. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let.

Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja.

PREVZEM NAGRADE

Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati podjetju MadCat,  Alja Filipovič s.p., podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni, si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu in na spletnem mestu madcat.si. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z družabnih omrežij kot sta  Facebook in Instagram in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na teh straneh. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo.

Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Včasih madcat.si priredi tudi nagradne igre z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi ter trgovinami. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre. V tem primeru se madcat.si distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekakor pa strmimo k temu, da vse poteka gladko in budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami. V kolikor bi zasledili, da gre za kakršnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@madcat.si in primerno bomo ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.